Vücutta ihtiyaç duyulan uygun bütün alanlara uygulamak mümkündür. Yüzde yanak, elmacık kemiği, çene ucu bölgesi, eller, göğüsler, bacaklar vs. yerlerde kullanılır.
Enjekte edilen yağ hücreleri çeşitli oranlarda aktarıldığı bölgede canlılığını sürdürebilir. Bu oran kişiden kişiye değişmekle birlikte yüzde 20-50 oranında olabilmektedir. Yağ enjeksiyonunun uygulandığı yerlere göre de kalıcılık oranı değişir. Yanak bölgesi gibi hareketsiz bölgelerde enjeksiyon sonrası vücutta kalıcılık daha yüksek iken, bacak bölgesi gibi hareketli bölgelerde kalıcılık oranı daha düşüktür.
Yağ enjeksiyonu işleminden sonra verilen yağın vücutta ne kadar kaldığı, yaklaşık 6 aydan sonra ortaya çıkar. Bazen ikinci veya üçüncü bir enjeksiyon gerektiği görülür.
Vücuttaki derin kırışıklıklar, yara izleri, vücut hatlarını düzeltme, yanak dolgunluğu sağlama, elmacık bölgesi belirginleştirme, yüzde ağız-burun oluğunu doldurma gibi işlemleri yağ enjeksiyonu ile gerçekleştirilir. Bu şekilde daha diri, daha dolgun, estetik açıdan daha iyi bir görüntü sağlanır.
Hastanın kendi dokusu olduğundan herhangi bir alerjik reaksiyon meydana gelmez.
Ameliyat sonrası dikkat edilecek noktalar nelerdir?
Hasta genellikle ameliyat günü taburcu edilir. Çok miktarda ve çok alana enjeksiyon yapılmışsa bir gün daha hastanede tutulur.
Ameliyat sonrası aşırı bir ağrı görülmez. Enjeksiyon bölgesinde bir miktar şişlik ve morarma görülür. Bu durum yaklaşık 7-10 gün içerisinde normale döner.