İmplantoloji (İmplant Tedavisi)
ISTANBUL CLINIC

İmplantoloji (İmplant Tedavisi)

İmplant nedir?

Diş implantı, diş kökü yerine kullanılan titanyumdan yapılmış silindirik ve / veya konik şeklinde olan yapay diş köküdür .

Neden implant tedavisi yapılır?

  • Tek diş eksikliklerinde,
  • Tek veya çift tarafında arka dişlerini kaybetmiş hastalarda, 
  • Az sayıda kalmış doğal dişlere destek olmak amacıyla,
  • Tüm doğal dişlerini kaybetmiş hastalarda implant uygulanmaktadır. 

İmplant tedavi süresi ne kadardır?

İmplant uygulanması planlanan hasta, klinik ve radyografik tetkiklerden geçirilir. Bu incelemeler sonucunda uygulanacak implantın tip, çap ve boyuna; daha sonra protez tipine karar verilir. Bu doğrultuda farklı implant ve protez tiplerine bağlı olarak tedavi süresi değişebilmektedir. Tedavi süreci denilen, implantların kemiğe kaynaşma süreci kişiden kişiye ya da uygulanan bölgeye göre farklılık gösterir. Bu dönem iyileşme dönemi olarak adlandırılır ve hastanın dişsiz kalmaması için geçici bir protez yapılır. İyileşme dönemi tamamlandıktan sonra protez aşamasına geçilir ve planlanmış sabit ya da hareketli protez hastaya takılır.

Lazer ile implant tedavisi nedir?

Lazer destekli implant tedavisinde; Lazerin yumuşak ve sert dokudaki iyileşme mekanizmasını hızlandırıcı etkisinden yararlanılmaktadır.

Diş eti kesilmeden ve dikiş atılmadan implantlarınız kemik içine yerleştirilebilir. Lazer ile yapıldığında implantın kemik ile kaynaşması daha hızlı olacağından, standart bekleme süresine gerek kalmadan  daha kısa sürede implant üstü proteziniz yapılarak dişlerinize kavuşabilirsiniz. 

Özellikle estetiğin daha önemli olduğu ön bölge implant tedavileri sonrası aynı gün implant üstü sabit dişiniz  yapılabilir. Bu sayede gerek dış görünümünüz, gerekse  konuşmanızda yaşayacağınız problemlerin önüne geçilir ve güçlük yaşamazsınız.

PAYLAŞ